Sondazhi maqedonas: Armiku më i madh në vend eshte Greqia

310

Sipas një sondazhi të Eurothink të kryer ndërmjet 1 dhe 21 marsit dhe lidhur me 1,043 të anketuar, doli se 27% e qytetarëve të vendit fqinj e konsiderojnë Greqinë si armikun më të madh – Ata e konsiderojnë Gjermaninë, BE-në dhe Turqinë si miqtë e tyre më të mire. 27% e qytetarëve të vendit fqinj e konsiderojnë Greqinë si armikun më të madh të vendit – 67% e qytetarëve të Shkupit nuk kanë vizituar Greqinë në tre vitet e fundit Në të njëjtën kohë, sipas anketës së aleancës së IRJM, të anketuarit e konsiderojnë Gjermaninë, BE-në dhe Turqinë si miqtë më të mirë të vendit, me Shtetet e Bashkuara në vendin e shtatë pas Serbisë dhe Bullgarisë.