Μediat greke: Në Shqipëri kriza politike mund të përshkallëzohet në konflikte të dhunshme civile

1032

Zhvillimet e fundit në Shqipëri janë venë në syin e mediave te vendit fqinjë. Pothuajse te gjitha mediat publikojnë dhe japin lajmet nga vendi ynë me komente nga më të ndyshme.

Ta Nea” : Vazhdojnë tensionet shqiptare në prag të zgjedhjeve vendore.

Protestuesit po bëjnë thirrje për anëtarët e Komisionit Zgjedhor lokal të Shqipërisë që të largohen nga lokalet, duke i dhënë një afat afatit kohor deri në orën 16:00. Pesë nga të arrestuarit po ndiqen penalisht me veprën penale të “organizimit dhe pjesëmarrjes në tubime dhe demonstrata të paligjshme”.

Tribune.gr: Në Shqipëri, mbështetësit e opozitës thyen zyrat e zgjedhjeve.

Në Shqipëri kriza politike mund të përshkallëzohet në konflikte të dhunshme civile në çdo kohë. Edi Rama këmbëngul që zgjedhjet do të mbahen më 30 qershor.Në të njëjtën kohë, ai ka ndërmarrë veprime për heqjen e Presidentit Ilir Meta. Sidoqoftë, Edi Rama është i vendosur të kalojë të vetën. Si rezultat shteti për të përgatitur për zgjedhjet vendore, madje edhe në rrezik të një lufte civile.

To Vima: Kriza politike në Shqipëri: Përkrahësit e opozitës bëjnë thirrje për evakuimin e qendrave zgjedhore.

Tre arrestime u zhvilluan në Tropojë të martën, kur një grup njerëzish hynë në Muzeun Historik dhe vandalizuan Komisionin Lokal të Zgjedhjeve. Pesë nga të arrestuarit po ndiqen penalisht me veprën penale të “organizimit dhe pjesëmarrjes në tubime dhe demonstrata të paligjshme”.

Kathimerini: Shqipëria: Konflikti midis policisë dhe mbështetësve të opozitës

Me konfliktet mes policisë dhe mbështetësve të opozitës që përpiqen të pengojnë zgjedhjet vendore më 30 qershor, tensionet politike në Shqipëri janë shtrirë. Kriza në Shqipëri hyri në fazën e konfliktit në qendrat e votimit kryesisht në komunat e kontrolluara nga opozita. Policia komunale e këtyre komunave dhe mbështetësit e opozitës që mbështeten në dekretin presidencial që anullojnë zgjedhjet komunale më 30 qershor, ballafaqohen me policinë e shtetit. Ndërkohë, Kryeministri Edi Rama njoftoi se nesër Parlamenti do të miratojë një ligj që ndalon daljen nga vendi për 5-10 vjet për të gjithë ata që kërkojnë të pengojnë zgjedhjet. Nga ana e tij, kreu i opozitës kryesore Liulemi Bassia njoftoi se dita e nesërme do të ishte më e vështirë për Kryeministrin Edji Rama dhe qeverinë e tij.

Shqipëria dominohet nga pasiguria nëse do të vendosen zgjedhjet, siç pohon qeveria, ose opozita që kërcënon do t’i parandalojë ato në praktikë. Partia Demokratike gjithashtu e denoncoi kreun e Prokurorisë së Tiranës se, duke shkelur ligjin, po ushtron presion mbi prokurorët përgjegjës në rastin e Presidentit të Partisë Demokratike Liulim Bassa për ta detyruar atë të marrë në pyetje dhe ta arrestojë atë.

Eleftherotipos: Pasiguria në Shqipëri në lidhje me atë nëse do të vendosen zgjedhjet komunale më 30 qershor

Shqipëria dominohet nga pasiguria nëse do të vendosen zgjedhjet, siç pohon qeveria, ose opozita që kërcënon do t’i parandalojë ato në praktikë. Partia Demokratike gjithashtu e denoncoi kreun e Prokurorisë së Tiranës se, duke shkelur ligjin, po ushtron presion mbi prokurorët përgjegjës në rastin e Presidentit të Partisë Demokratike Liulim Bassa për ta detyruar atë të marrë në pyetje dhe ta arrestojë atë.

Newsit: Shqipëria: Përplasje të reja midis demonstruesve dhe policisë

Me konfliktet mes policisë dhe mbështetësve të opozitës që përpiqen të pengojnë zgjedhjet  vendore më 30 qershor, tensionet politike në Shqipëri janë shtrirë. Kriza në Shqipëri hyri në fazën e konfliktit në qendrat e votimit kryesisht në komunat e kontrolluara nga opozita. Ndërkohë, Kryeministri Edi Rama njoftoi se nesër Parlamenti do të miratojë një ligj që ndalon daljen nga vendi për 5-10 vjet për të gjithë ata që kërkojnë të pengojnë zgjedhjet.

Newsbomb.gr: Përshkallëzohet kriza ne Shqipëri: Mbështetësit e opozitës djegin materialin zgjedhor

Me konfliktet mes policisë dhe mbështetësve të opozitës që përpiqen të pengojnë zgjedhjet vendore më 30 qershor, po rrit tensionet politike në Shqipëri. Kriza në Shqipëri hyri në fazën e konfliktit në qendrat e votimit kryesisht në komunat e kontrolluara nga opozita. Policia bashkiake e këtyre komunave dhe mbështetësit e opozitës që mbështeten në dekretin presidencial që anullojnë zgjedhjet komunale më 30 qershor, ballafaqohen me policinë e shtetit.

Iefimerida: Shqipëria: Përleshjet e policisë me përkrahësit e opozitës që duan të bllokojnë zgjedhjet

Tensionet politike në Shqipëri po rriten, pasi ka përleshje midis mbështetësve të opozitës dhe  policisë që po përpiqen të pengojnë zgjedhjet vendore të planifikuara për në 30 qershor. Përleshjet janë raportuar kryesisht në bashkitë e kontrolluara nga opozita, duke pretenduar dekretin presidencial për anulimin e zgjedhjeve komunale. Ndërkohë, kryeministri i Shqipërisë.
Këtë e pëlqejnë %d blogues: