17 milionë vajza janë zhvendosur ne mbare botën gjate krizës globale të refugjatëve

781

Në Ditën Ndërkombëtare të Vajza, një raport i grupit të ndihmës CARE thotë se më shumë se 17 milionë vajza janë zhvendosur në krizën globale të refugjatëve. Përveçse largohen nga shtëpitë e tyre, këta refugjatë vajza përballen me sfida të veçanta, nga dhuna dhe martesa e detyruar, duke humbur në shkollë.

“… ata janë të parët që trafikohen për seks ose punën e fëmijëve, të parët që shfrytëzohen si mjete lufte dhe të parët që humbin fëmijërinë e tyre … janë të fundit për t’u ushqyer, e fundit që duhet të regjistrohet në shkollë dhe, shumë shpesh, i fundit që vlerësohet “.

Ata janë më shumë se 17 milionë vajza në mbarë botën, të kapur në “epideminë e zhvendosjes njerëzore” që ka detyruar 68.5 milionë njerëz nga shtëpitë e tyre. Tregimet e disa prej këtyre refugjatëve të vajzave janë thënë në një  raport  nga grupi i ndihmës CARE, i cili është lëshuar për të përkuar me Ditën Ndërkombëtare të Vajza më 11 tetor.

“Larg nga shtëpia: 13 krizat më të këqija për refugjatët” rendit gjendjen e vajzave në krizat që kanë prodhuar zhvendosje masive që nga Dita e parë e vajzës në vitin 2012. Shumë nga tregimet janë të tmerrshme: Në Nigeri thuhet se vajzat janë të mbështjellura me eksploziv dhe përdoren si bomba njerëzore. Në Jemen, më shumë se dy të tretat e vajzave janë të martuara para se të mbushin 18 vjeç./infomigrants/
Këtë e pëlqejnë %d blogues: