Agjencia e OKB-së për migracionin kërkon që Facebook të luftojë trafikantët e qenieve njerëzore

Bota Emigracioni

Kontrabandistët janë duke përdorur mediat sociale për të joshur viktimat e mundshme në Libi, ku ata përballen me tortura dhe skllavërinë. Agjencia e migrimit e OKB-së i ka kërkuar Facebook-ut që të monitorojë përmbajtjen e saj dhe të mbrojë emigrantët. Organizata Ndërkombëtare e OKB-së për Migrim (IOM), të premten thirri gjigandët e mediave sociale, sidomos Facebook, për të luftuar kontrabandistët që janë duke përdorur platformën për të joshur emigrantët e Afrikës Perëndimore.

Leonard Doyle, zëdhënës i IOM, tha në një konferencë në Gjenevë se media sociale është duke i dhënë “një kanal komunikimi kriminelëve, kontrabandistëve, trafikantëve dhe shfrytëzuesit.”