Anëtarët e OKB-së ranë dakord për shpërndarjen e refugjatëve

1038

Në shtator 2016, të gjithë 193 anëtarë të OKB-së miratuan Deklaratën e Nju Jorkut për Refugjatët dhe Emigrantët, gjë që përcaktoi se asnjë vend nuk mund të menaxhojë vetëm migracionin ndërkombëtar. Ishte mbi këtë bazë që shtetet anëtare të OKB-së ranë dakord mbi nevojën për të zbatuar politika që mund të shpërndanin refugjatët në një mënyrë më të barabartë dhe për të luftuar kundër ksenofobisë dhe intolerancës dhe për të drejtat e njeriut. Mbi të gjitha, deklarata vendosi që një Compact Global do të miratohej në 2018 për migracionin e sigurt dhe të rregulluar. Pakti botëror u mbështet fuqimisht nga ish-presidenti amerikan Barak Obama, por nuk u aprovua nga pasardhësi i tij, Donald Trump, i cili tha se ishte i papajtueshëm me politikat e sovranitetit dhe politikat e migrimit të SHBA.
Këtë e pëlqejnë %d blogues: