Emigracionit botëror për 2017: Në brigjet e Evropës vdiqën mbi 3000 njerëz

962

Një raport ndërkombëtar tregon se ka një rritje prej 49 për qind të emigrantëve gjatë 17 viteve të fundit dhe që gjithnjë jetojnë më shumë në vende më të pasura. Ai vë në dukje se pavarësisht nga një rënie në uljet migrante në brigjet e Evropës, mbi 3000 njerëz vdiqën duke u përpjekur për të arritur në kontinent nëpërmjet Detit Mesdhe në vitin 2017.

Më shumë njerëz po largohen nga vendet e tyre të origjinës për të jetuar në vende të tjera, sipas Kombeve të Bashkuara. Në raportin e saj mbi migracionin ndërkombëtar të botuar këtë javë, Organizata Ndërkombëtare e Kombeve të Bashkuara për Migracionin thotë se numri i emigrantëve këtë vit arriti në rreth 258 milionë, një rritje prej 49 përqind në vitin 2000. Përqindja e popullsisë botërore e klasifikuar si emigrant mbetet nën 3.5 për qind dhe është rritur pak gjatë 17 viteve të fundit. Por, thotë raporti, ka pasur një rritje më të lartë në numrin e atyre që jetojnë në vendet më të pasura.
Këtë e pëlqejnë %d blogues: