Merkel: Gjermania duhet të ndihmojë presidentin Makron që të ketë sukses

Bota

Gjermania duhet të ndihmojë presidentin e ri francez Emmanuel Makron për të patur suksese, tha kancelarja Angela Merkel sot, duke thënë se shpreson se Makron do të menaxhojë  për të luftuar papunësinë në Francë.

“Mënyra më e mirë për t’u marrë me populistët është për të zgjidhur problemet”, shtoi kancelareja gjermane Merkel. E pyetur në lidhje me tepricën e madhe të tregtisë së Gjermanisë gjatë një fjalimi në një shkollë në Berlin, Merkel tha se vendi i saj do të investojë më shumë, edhe pse kërkesa e brendshme është tashmë forca lëvizëse e zhvillimit ekonomik.

Kancelarja shtoi se arsyet e tepricës përfshijnë një euro është e dobët për shkak të politikës së shtrirë monetare të Bankës Qendrore Evropiane dhe çmimi i ulët i naftës.