Austria kërkon të deportojë emigrantë që kryejnë krime më pak serioze

646

Qeveria austriake kërkon të bëjë më të lehtë për deportimin e emigrantëve të cilët kanë kryer krime më të lehta. Vendi gjithashtu planifikon të shtyjë për ndryshime të ngjashme në të gjithë Bashkimin Evropian.

Qeveria konservatore e Austrisë njoftoi të mërkurën se është kërkuar për të parë ndryshimin e politikave në të gjithë BE-në, duke e bërë të mundur që vendet të dëbuar emigrantët me dënimet më të rënda penale. Sipas Konventës së Refugjatëve të OKB-së, vendet pritëse mund të dëbojnë vetëm emigrantë të cilët kanë qenë të dënuar për “një krim veçanërisht i rëndë”, të tilla si vrasje, përdhunim ose grabitje të armatosur, por jo për krime më të lehta.

Kjo nuk është në përputhje me sens të përbashkët, dhe kjo nuk ka kuptim për popullatën austriake,” tha kancelari austriak, Sebastian Kurz,. Ai shtoi se fluksi i refugjatëve 2015 kishte sjellë anti-semitizmi, dhunën dhe mungesën e respektit për gratë në vendin.

Ministri i Brendshëm i Austrisë, Herbert Kickl, tha se ai kishte për qëllim për të ndryshuar ligjin e azilit e vendit në mënyrë për të ulur bar për të përfshirë edhe krimet e vogla, nëse është e mundur. “Unë jam i ngopur me një situatë në të cilën të drejtat e njeriut dhe marrëveshjet ndërkombëtare të mbrojtur ata që shkelin mbi sundimin e ligjit tonë, ndërsa shtetasit austriakë bien nga buzë rruge“, tha Kickl.
Këtë e pëlqejnë %d blogues: