CARE International: Frika për Refugjatët në Irak

618

Qindra mijëra refugjatë në kampe në Irak mbeten në një situatë “akute”, sipas grupit të ndihmës ndërkombëtare CARE. Përfaqësuesi i organizatës në Irak ka paralajmëruar bashkësinë ndërkombëtare që të mos e harrojë problemin.

“Ka 500,000 njerëz që jetojnë në kampet e refugjatëve në Irak dhe mbi dy milionë njerëz të zhvendosur në vend”, tha Tulasi Sharma, përfaqësues i vendit të kujdesit ndërkombëtar në Irak. Duke folur gjatë një vizitë në Gjermani, Sharma paralajmëroi se, edhe pse shumica e luftimeve tashmë kanë përfunduar në zonë, situata “mbetet akute” për qindra mijëra njerëz, transmenton Infomigrants

CARE punon në katër kampe të ndryshme në veriun e Irakut të administruar nga kurdët dhe mbështet rreth 60,000 njerëz me punën e tyre, raporton Agjencia Katolike Katolike Gjermane (AKNA). Qëllimi afatgjatë i CARE, shpjegon Sharma, është të punojë me organizatat lokale të ndihmës dhe të trajnojë njerëz të mjaftueshëm në vend për të ndihmuar njerëzit në Irak në të ardhmen.
Këtë e pëlqejnë %d blogues: