Turqi / Hakmarrje ndaj refugjatëve, 6,000 migrantë u arrestuan në Stamboll

639

Një goditje ndaj emigrantëve të paregjistruar në Stamboll ka parë 6,000 arrestime në dy javët e fundit, tha të mërkurën ministri i brendshëm turk.

Ne kemi kryer një operacion që nga 12 korriku … Ne kemi kapur 6,122 njerëz në Stamboll, duke përfshirë 2,600 afganë,” tha të mërkurën Ministri i Brendshëm Sulejman Soylu në stacionin televiziv NTV.

Të hënën, ministria e brendshme turke i kishte dhënë shtetasve të paregjistruar sirianë që jetonin në Stamboll në mënyrë të paligjshme, një afat kohor prej katër javësh për t’u kthyer në provincat në të cilat ishin regjistruar. Nëse ata dështojnë të zhvendosen vullnetarisht, ata përballen me largimin e detyruar në ato rajone.

Soylu tha se nëse kapen sirianët e paregjistruar, ata dërgohen në kampet e refugjatëve. Ai përmendi një kamp në krahinën kufitare turke të Hataj.

Një koalicion i OJQ-ve siriane tha të hënën se më shumë se 600 sirianë – kryesisht me leje mbrojtjeje të lëshuara në provincat e tjera – u arrestuan në Stamboll javën e shkuar dhe u deportuan përsëri në Siri, në vend të provincave të tyre të caktuara.

Turqia ka më shumë se 3.5 milionë refugjatë sirianë – numri më i madh në botë.