Shpetim Zinxhiria

Meta: Konflikti politik dhe vënia e interesave partiake mbi ato kombëtare penguan marrjen e statusit kandidat

  LSI është forcë e interesuar në radhë të parë për integrimin europian të vendit, sepse përmes këtij procesi shikon realizimin e aspiratave të çdo...

NASA, lajm të keq për parashikuesit e apokalipsit

Zyra Hapësinore amerikane, NASA, ka përgatitur një raport të veçantë në një faqe interneti në lidhje me parashikimet e kalendarit Maja, ku thuhet se bota do të...

10-të termete më të fuqishëm që tronditën Botën

Tërmeti i fundit shkatërrimtar ishte 8.9 ballë të shkallës Rihter që goditi Japoninë verilindore dhe shkaktoi një cunam të fortë që fshin nga harta e tokës...

1976-2010: 65 marrëveshjet me Greqinë

  Greqia fqinje vend anëtare e BE, përbën një nga aleatët më të rëndësishëm për shtetin shqiptar,e dhe pse në disa momente të veçanta marrëdhëniet...

Bashkimi familjar, “karton i kuq” për emigrantët

Ligjet qesharake të këtij vendi që nuk kanë ngjashmëri me asnjë ligj të vendeve të tjera të BE-së, por që përbëjnë sot rrezikun më të madh të dëbimeve...

Liri-dalje për emigrantët

Ministria e Rendit dhe e Mbrojtjes se Qytetarit ka njerrë një njoftin më 20 Nëndor të 2012 me anën e të cilës bën të ditur se edhe për vitin 2013, emigrantët...

Emigracioni një skllavëri të epokës moderne

Lidhur me emigracionin Karl Marksi ka thënë se: “Emigracioni është një instrument për vazhdimin e skllavërisë . Në një vend ku ka drejtësi shoqërore,...

180 mijë emigrantë shqiptarë të papunë

Emigracioni në Greqi mbas dy dekadash po i afrohet fundit, duke humbur çdo shpresë për çdo shqiptar, të cilët të ardhmen e tyre e shikojnë nga Shqipëria....