Avramopulos, 500 milionë euro Greqisë për emigracionin e paligjshëm

Greqi

avramopulos 1Athinë  –  Nevoja për rishikimin e Rregullores Dublin 3 ka theksuar Kryeministri Aleksis Tsipras sot, në deklaratat e përbashkëta me Komisionerin e BE për imigracionin Dimitris Avramopulos pas takimit që patën në mëngjesin e ditës së sotme . Komisioneri për emigracionin Avramopulos: “Politika e Emigracionit nuk duhet të jetë subjekt i operatorëve të komunikimit, nuk e konceptoj se do të ketë një qeveri që heq në Greqinë nga euro ”

Kryeministri grek Tsipras nga ana e tij vuri theksin se : “Është nevoja për rishikimin e Dublin 3. Një veprim të tillë është i nevojshëm në mënyrë që të zbatojë solidaritet evropian drejt atyre shteteve anëtare që marrin më presionin e flukseve migratore.” Duke ju drejtuar komisionerit Avramopulos, kryeministri grek Z. Tsipras tha se: është e nevojshme për t’u marrë me ndërtimin e një politike kombëtare, duke specifikuar më tej përmbajtjen e kësaj strategjie që emigrantët të integrohen në konteksin evropian dhe larg qëllimeve dhe interesave partiake”.

Komisioneri për Emigracionin në Evropë z. Avramopulos nga ana e tij i theksoi kryeministrtit se: “E di që qeveria është e shqetësuar për Dublinin, por edhe Evropa është e shqetësuar. Është një problem i njohur dhe i zakonshëm se diçka duhet ndryshuar, por kjo varet nga çdo vend i BE. Greqia ka nevojë për  zhvilluar një politikë kombëtare që të plotësojë të  rregulloret e Evropës, ku Greqia për çështjen e emigracionit nuk është i vetëm, por  bashkë me të është gjithë Evropa. ”

Një gjysmë miliardë euro. jep Avramopulos ne Greqi për emigracionin e paligjshëm

Një total prej 9.2 miliardë do të jepen në Evropë mbi migracionin, azilin, për ruajtjen e kufijtë të jashtëm, të sigurisë së brendshme dhe të punëve të brendshme, për periudhën 2014-2020, sipas burimeve të afërta me Komisionerin e Emigracionit grek, z Dimitris Avramopulos. Pas Italisë dhe Spanjës, Greqia do të marrë nga fondi i mësipërm 460.700.000 euro. Kjo shumë parash është e treta më i lartë në Bashkimin Evropian.

Konkretisht:

– Për Emigracionin, Azilit dhe Integrim do të marrë 259.200.000 euro..

– Për  Fondin e Ruajtjes së kufijve  166,8 mil euro..

– Për pajisjet e FRONTEX do jepen 14 mil EUR (një anije bregdetare, dhe një pajisje photodetector), për shkak të përfshirjes së Greqisë në veprim specifik të FRONTEX.

Për sigurinë e brendshme, Greqia do të marrë 20.5 milionë euro..