Tag: , ,

Greqia dëbon 503 shqiptarë të paligjshëm

Nga Shpëtim Zinxhiria 10.129 shqiptarë janë dëbuar për 2016. Edhe ky vit ka filluar me kthimin e shqiptarëve të paligjshëm, të cilët përbëjnë numrin më të...

Trumpi për emigrantët, krisja e parë SHBA-Europë

Reagimet nga Europa pas urdhrit presidencial për ndalimin emigracionit nga 7 vende myslimane janë kritike. Rreth 300 vetë demonstruan kundër Donald Trumpit pranë...

Emigracion : 40% e popullsisë shqiptare jetojnë në vendet e tjera

Asnjë qeveri nuk e ka parë çështjen e emigracionit shqiptar me seriozitet edhe pse kemi përmasat më të larta të emigracionit në botë për frymë, aq sa sot pas...

Budallëku politik “Made in Albania”

Duan të mashtrojnë por nuk dinë se aq kanë në kokë, sepse jetojnë jashtë realitetit dhe mbyllur në guackën e tyre sharlatane. Kjo është strategjia e...

Po me emigrantët ç’pate o kryeministër?

Urim GJATA  /  Po me emigrantët ç’pate or burrë, mirë që nuk i ndihmon, por edhe  i ngatërron. I përçave ata dhe shoqatat, i mashtrove, shkatërrove, i...

Pse mungon strategjia per emigrantet e kthyer ?

Pesë vite më parë BE i kërkoi qeverisë shqiptare hartimin e një strategjie për integrimin e shtetasve shqiptarë të kthyer, një dokument i hartuar në atë...

Malaj : “Emigrimi sot problem, nesër domosdoshmëri”

Doc. Arben MALAJ  /  Lajmi i mirë nuk është lajm. Debati për emigrantët jo vetëm për shqiptarët në Gjermani është në qendër të lajmeve sidomos në këtë...

Ligji i emigracionit një tallje për emigrantët

Shpetim ZINXHIRIA  / Që nga qershori i 1998, dhjetra ligje dhe qindra qarkore janë publikuar në gazetën zyrtare të qeverisë së Greqisë. Më se dy dekada...

Merkel: Refugjatët një nga sfidat me të cilat po përballet Bashkimi Evropian

Shtretër emergjente, aq sa qyteti është kthyer në një kamp refugjatësh. Të gjithë në Gjermani po diskutojnë dyndjen e refugjatëve dhe azilkërkuesve....

Erdogan: “Vendet e BE-së lejojnë emigrantët që të vdesin”

Ngjarrjet e fundit kanë bërë që Presidenti i Turqisë, Tajip Erdogan të hedhë akuza vendeve e BE-së, se ata i lejojnë emigrantët në fatin e tyre dhe se i lenë...