Bregdetet greke në tre vendet e para në mbarë botën

Mjedisi

Në tre vendet e para botë renditet Greqia për plazhet e 2016, konkretisht ky vend renditet në të tretin, sipas Kompanisë së Mbrojtjes së Natyrës,  program ndërkombëtar “Blue Flag”, nga më të njohura për cilësinë e brigjeve, që sivjet feston 30 vjetorin e aplikimit në botë dhe në Greqi. Në vitin 1987 Blue Flag studoi në 244 brigjet në mbarë botën si dhe 7 brigje të Greqisë. Sot, arritën 47 plazhet që kanë fituar çmime të ndryshme në 3.568 plazhe në gjithë botën dhe 430 në Greqi, transmeton Agjencia e lajmeve Athinës.