Policia në Slloveni akuzohet për kryerjen e dëbimeve të paligjshme

602

Në Slloveni, policia është akuzuar për thyerjen e ligjit ndërkombëtar në trajtimin e kërkesave për azil. Policia ka hedhur poshtë pretendimet, transmenton Infomigrants.

Komisioneri i Informacionit i Sllovenisë, Mojca Prelesnik, u ka bërë thirrje forcave të sigurisë që të bëjnë dokumente publike për mënyrën se si trajtohen emigrantët në kufi me Kroacinë. Sipas Prelesnik, trajtimi dhe procedurat për kërkesat për azil nuk ishin në përputhje me të drejtën ndërkombëtare, pasi aplikacionet u konsideruan pa marrë parasysh vendin e tyre të origjinës.

Çështja e ngritur pas dëshmisë së emigrantëve

Padia u raportua për herë të parë nga e përditshmja sllovene Dnevnik, e cila kërkoi të shihte dokumentin e gjykatës së bashku me Amnesty International Slovenia. Ai arriti të marrë vetëm qasje të pjesshme në dokument. Gazeta raportoi se policia në vitin 2018 nuk i lejonte disa emigrantë të kërkonin azil, ndonëse të gjithë kishin të drejtën të paraqesin një kërkesë. Ajo tha se policia i dërgoi ata në Kroaci, edhe pse nuk kishte baza ligjore për një veprim të tillë. Çështja u ngrit pas dëshmitarëve nga një numër i emigrantëve që tani banojnë në Bosnje Hercegovinë. Megjithatë, policia mohoi akuzat dhe refuzoi t’i bëjë dokumentet tërësisht publike, duke përmendur arsyet e sigurisë për Slloveninë dhe Bashkimin Evropian

 

 

 
Këtë e pëlqejnë %d blogues: