Category: Ekonomi

Raporti i Bankës Botërore dhe FMN-së: Konsiderata për një rritje prej 1,8% të PBB-së në vitin 2013

  Fondi Monetar Ndërkombëtar dhe Banka Botërore në një raport tha se rritja e PBB-së të Shqipërisë ne këtë vit pritet të jetë 1.8% . Në raportin e...

“33 % e shqiptarëve dhe 53 % e biznesit jetojnë me borxh”

Një e treta e shqiptarëve kanë hyrë në borxh me bankat duke marrë kredi dhe duke mos i shlyer ato brenda afatit të caktuar. Kjo vërtetohet edhe nga të dhënat e...

Malaj: Toka e djegur e Berishës

Ish-ministri Socialist i Financave Arben Malaj akuzon Qeverinë, se në prag të zgjedhjeve po përkeqëson financat e shtetit, për ta lënë vendin në pamundësi...

CEZ dyfishoi humbjet e energjisë në rrjet gjatë 2012, HEC-et private vetëm 5.6 % kontribut në prodhim

Hidrocentralet e dhënë me koncesion kontribuojnë me vetëm 5.6% në prodhimin vjetor të energjisë elektrike. Instituti i Statistikave ka publikuar bilancin e...

BB: Programet e partive politike për ulje taksash janë demagogji

Drejtoresha e BB: Qeveria shqiptare të shlyejë pagesat e prapambetura ndaj biznesit. Qeveria që do vijë pas zgjedhjeve të 23 qershorit nuk do të ketë mundësi të...

Janar-shkurt 2013, deficiti buxhetor shkon në 7.4 miliardë lekë

Zhvillimet ekonomike për 3 vitet e ardhshme 2014-2016 duken tejet pesimiste. Qeveria parashikon që gjatë kësaj periudhe 3-vjeçare, të mos rrisë pagat madje të...

Janar-shkurt 2013, deficiti buxhetor shkon në 7.4 miliardë lekë

Edhe pse të ardhurat në buxhetin e shtetit gjatë muajit Shkurt janë më të larta se planifikimi në fillim të vitit, përsëri deficiti buxhetor rezulton në...

Ulja e taksave: 200 milionë euro, efekti minus në buxhet

Kryeministri: Do të vijojmë me heqjen e taksave, pavarësisht kostove të larta. Kryeministri pranon koston e lartë në buxhet nga ulja e taksave, por beson te...

Kriza e apartamenteve

Pamundësia e qytetarëve për të shlyer kreditë për shtëpitë, për shkak të rënies së të ardhurave, ka rritur rastet e marrjes së pronës nga ana e bankave,...

Berisha pret shefen e BB për Ballkanin

Kryeministri Berisha priti paraditen e së shtunës drejtoreshën e Bankës Botërore për rajonin, Ellen Goldstein.  Gjatë takimit, Berisha ka vlerësuar...