Category: Shendeti

Lamtumirë Covid! Njihuni me shtetin që nuk shënon asnjë rast apo vdekje.

Kryeministri i shtetit australian Victoria, Daniel Andreës ka njoftuar se qytetarët nuk e kanë të domosdoshme të mbajnë maska jashtë pasi nuk është shënuar...

Sot ështe dita botërore e pneumonisë.

Pneumonia është një formë e infeksionit akut respirator që prek mushkëritë. Mushkëritë përbëhen nga qeska të vogla të quajtura alveola, të cilat mbushen me...

Luan Zyka : Bie poshtë spekulimi me coronavirusin (Video)

Koronavirusi SARS-CoV-2 që po kërcënon njerëzimin nuk është prodhuar nga njeriu në laboratorët shkencorë, por është produkt i evolucionit natyror. Në këtë...

Vangjel Tavo: Apel qeverisë!

Respekt dhe nderim të thellë për forcat e armatosura, punonjësit e policisë së shtetit, dhe sigurisht heronjtë e heshtur të këtij vendi, bluzat e bardha, të...

Covid 19: 10,000 të vdekur në të gjithë botën – Evropa në sytë e ciklonit – 5,000 të vdekur në Evropë – numri i të vdekurve në Itali tejkalon ato të Kinës

Në përgjithësi, 10,000 njerëz kanë vdekur nga pandemia, me gjysmën e këtyre vdekjeve të regjistruara në Evropë. Një shembull tipik është numri i vdekjeve...

Dy milionë të vdekur çdo vit për shkak të pamundësisë për dializë

Më shumë se dy milionë njerëz vdesin çdo vit në mbarë botën, për shkak të pamundësisë për dializë ose transplantim të veshkave. Veshkat luajnë një rol...

Kujdes: Ja pse nuk duhet të rimbushen me ujë shishet plastike!

Temperaturat e larta të kohës na detyrojnë të pimë vazhdimisht ujë, xhepi ynë nuk na lejon të blejmë 4-5 shishe uji në dyqane në baza ditore, ne të gjithë...

Bima që shëron diabetin

Bima Aloe Vera dhe pjepri i hidhur janë identifikuar si bimë që kanë efekt kurues. Studimet e reja tregojnë se të dyja kanë efekte pozitive mbi diabetin dhe...

Sa orë lejohet një fëmijë për të parë TV?

Për shumë vite, Akademia Amerikane e Pediatrisë ka rekomanduar që prindërit të mos lejojnë fëmijët e tyre të shikojnë TV derisa të jenë dy vjeç, ndërsa...

Vdekjet nga kequshqyerja rritje me 122 % më 2016

Diabeti dhe sëmundjet e tjera endokrine, të gjakut dhe uro-gjenitale ( me bazë dietetikë ushqyerja me ushqime jo të shëndetshme) kanë pësuar një rritje të...