COVID-19 në Greqi: 11,124 raste të reja dhe 97 vdekje dhe 571 të intubuar

Të dhënat e paraqitura kanë të bëjnë me incidentet nga mbikëqyrja epidemiologjike e sëmundjes nga koronavirusi i ri (COVID-19), bazuar në të dhënat e raportuara në EODY dhe të regjistruara deri më 30 janar 2022 (ora 15:00).

Rastet e reja të konfirmuara laboratorike të sëmundjes të regjistruara në 24 orët e fundit janë 11.124, nga të cilat 63 janë evidentuar pas kontrolleve në portat e vendit. Numri i përgjithshëm i rasteve arrin në 1,920,992 (ndryshim ditor + 0,6%), nga të cilët 49,8% janë meshkuj.

Vdekjet e reja të pacientëve me COVID-19 janë 97, ndërsa që nga fillimi i epidemisë janë regjistruar gjithsej 23. 372 vdekje. 95.0% kishin sëmundje themelore dhe/ose moshë 70 vjeç e lart.

Nga pacientët e intubuar, 451 (78,98%) janë të pavaksinuar ose pjesërisht të vaksinuar dhe 120 (21,02%) janë plotësisht të vaksinuar. Që nga fillimi i pandemisë, 4034 pacientë janë larguar nga ICU.

Pranimi i pacientëve të rinj Covid-19 në spitalet e territorit është 490 (ndërrim ditor + 14,75%). Pranimi mesatar shtatëditor është 442 pacientë. Mosha mesatare e rasteve është 35 vjeç (nga 0,2 deri në 106 vjeç), ndërsa mosha mesatare e vdekjes është 78 vjeç (varg 0,2 deri në 106 vjeç).