Çfarë fiton BE nga emigrantët ?

Emigracioni Korrupsion

Emigrantët paguajnë1 miliardë euro në vit për të hyrë në Evropë. BE-ja shpenzon një sasi pak a shumë të ngjashme për t’i mbajtur ata larg nga kufijtë tanë. Çfarë po ndodh? BE-ja dëshiron të ketë emigrantë. Fiton prej tyre. I regjistron ata? Ajo mund të kontrollojë rrjedhat migratore apo shpenzimet e një shumë të madhe parash për një gjakderdhje për vite represionit politik?

Nëntë vitet e fundit janë arrestuar në Greqi 1,065,746  emigrantëve pa dokumente ligjore (të ardhurit apo jo, askush nuk e di), kjo sipas Policisë greke. Sidomos shtatë muajt e parë të vitit 2015 u ndaluan  156. 726 persona pa dokumenta. Në ditët e para të gushtit, një njoftim nga Komisioneri i Lartë i Kombeve të Bashkuara për Refugjatët tregojnë se që nga fillimi i vitit erdhën në Greqi 124,000 refugjatë. Sipas të njëjtit burim, nga 8 në 14 gusht kanë hyrë në Greqi nga deti, 20.843 emigrantëve.

Organizata Ndërkombëtare për Migrim vlerëson se që nga fillimi i 2015 deri në gusht të vitit të kaluar, kanë hyrë në Evropën 250.000 emigrantë. Kujtojmë se në vitin 2013 kanë jetuar në BE 20 milionë imigrantë nga 507 milionë që jetojnë në përgjithësi në këtë komunitet të BE. Numrat e vlerësuar?

Si Gjithsesi, monedha ka një anë tjetër.

Nëse nuk ka pasur migrim në BE gjatë 20 viteve të ardhshme, BE-ja do të humbasë 33 milionë njerëz në moshë pune! Për më tepër, raporti pleqërisë varësisë në BE (p.sh. numri i njerëzve të moshës mbi 65 vjeç me numrin e personave në moshë pune) do të rritet nga 28% në 44%. Dhe përqindja e punëtorëve të rinj (20-30 vjeç) në fuqinë punëtore të BE-së do të bjerë me 25%, ndërsa ata të moshës 60-70 vjeç do të rritet me 29%! Kjo është një njohje formale e Komisionit Evropian, të paktën siç është shënuar nga publikimi zyrtar i “migracionit dhe azilit”.

Shembull karakteristik i Gjermanisëështë  që ka nevojë për 500,000 emigrantë si fuqi punëtore në vit deri në vitin 2050. Sipas Institutit të Bertelsmann (2015) gjatë 15 viteve të ardhshme 50% e fuqisë punëtore në Gjermani, do të kenë dalë në pension! Kështu që ajo ka nevojë për fuqi punë të re …

Fillim të janarit 2014 (shifrat e fundit zyrtare) në vendet e BE-së më shumë se 20 milion emigrantë:

Gjermani 7milionë (sipas Institutit Bertelsmann ku kanë siguruar një tepricë prej 22 miliardë euro për fondet sociale)

Mbretëria e Bashkuar 5 milion,

Italia 4.9 milionë.

Spanja 4,7 milion dhe 4.2 milion

Franca4.2 milion  emigrantë etj, (Eurostat).

90% e të gjitha kërkesave për azil trajtohen vetëm në dhjetë vendet e BE. ku Gjermania dhe Franca kanë dominuar.

Që nga viti 2000 e deri tani  BE-ja, ka investuar një shumë të konsiderueshme për ekstradimin e emigrantëve në shumë prej 11, 3 miliardë euro. Pra, me të vërtetë kaq shumë kushton politika e azilit të BE-së? Ka dëshmi për këtë?

“Për arsye të pashpjegueshme pjesa më e madhe e parave të investuara nga Evropa në zbatimin e politikave të emigracionit shkojnë pa u vënë re. Nuk i përkasin as teknologjisë dhe as pajisjeve. Kanë investuar në burokraci. Nga viti 2000 e deri më sot të gjitha 28 shtetet anëtare të BE-së bashkë me Norvegjinë, Zvicrën, Lihtenshtajni dhe Islanda kanë deportuar miliona njerëz. Dhe kjo i ka kushtuar deri tani në shumën astronomike prej 11.3 miliardë euro. Janë bërë përpjekje të ndryshme deri më tani për të regjistruar koston e politikës së azilit të Bashkimit Evropian, por askush nuk e ka shqyrtuar koston e dëbimeve në nivel evropian. Komisionet parlamentare në Francë dhe Itali janë përpjekur për të numëruar këto shpenzime. Rezultatet ishin dy deri në katër herë më të larta nga të dhënat që jepte policia.be ne focus-2