Çmimet e turpit në Pasaporta-Letërnjoftime

Aktualitet Kryesore

pasaporta-shqiptare-05 (1)

Çmimet e letërnjoftimeve dhe pasaportave biometrike përbëjnë akoma një skandal në kurriz të popullit shqiptar. Rritja e çmimit ne 25 % tregon qartë se ky document idendifikimi është kthyer tashmë në një biynes qeveritar. Vetëm në 25 vitet e fundit pasaportat në Shqipëri janë ndërruar 5 here, ose një ndërrim pasaporte në çdo 5 vjetë. Në këtë drejtim Shqiperia është future në Librin e Madh të Ginës. Ndërrimi i pasaportës së fundit  është bête në fund të Dhjetorit të 2012 Ministria e Brendëshme informon të gjithë nënshtetasit shqiptar që nga data 1/1/2015 kanë ndryshuar çmimet e pasaportave dhe kartave të identitetit, për arye të shtimit të elementëve të sigurisë në këto dekumenta.

Si rrjedhoj ministria informon se  çmimet janë të mëposhtim

Për aplikime që bëhen në Shqipëri 

 • Pasaportë 7500 lek
 • Kartë identiteti 1500 lek

Për aplikime që bëhen në Greqi dhe Itali

 • Pasaportë 130 euro
 • Kartë identiteti 12euro

Për aplikime që bëhen në Belgjikë

 • Pasaportë 160 euro
 • Kartë identiteti 16euro

Për aplikime që bëhen në SHBA

 • Pasaportë240 dollarë
 • Kartë identiteti 18 dollarë

Për aplikime që bëhen në Mbretërinë e Bashkuar (Angli)

 • Pasaportë 144 paund
 • Kartë identiteti  13 paund

Për aplikime që bëhen në Zvicër

 • Pasaportë 204 franga zviceriane
 • Kartë identiteti  18 franga zviceriane
 • pasaporta ne focus