Coronavirus: 2752 raste të reja në Greqi – 297 të intubuar dhe 43 të vdekur

115

Numri i përgjithshëm i rasteve është 63321, nga të cilat 54.2% janë burra. 4556 (7.2%) konsiderohen se kanë të bëjnë me udhëtime nga jashtë.

297 bashkëqytetarë trajtohen me intubim, një rekord i ri. Mosha e tyre mesatare është 65 vjeç. 82 (27.6%) janë gra dhe pjesa tjetër janë burra. 82.8% e pacientëve të intubuar kanë një sëmundje themelore ose janë të moshës 70 vjeç e lart.

43 vdekje të tjera të regjistruara sot e çojnë në 909 vdekje gjithsej në vend, gjithashtu një numër rekord. 369 (40.6%) ishin gra dhe pjesa tjetër ishin burra. Mosha mesatare e bashkëqytetarëve tanë të vdekur ishte 79 vjeç dhe 96.7% kishin disa sëmundje themelore dhe / ose moshën 70 vjeç e lart.