COVID-19/OBSH: Janë regjistruar 190,989 të vdekur. Sierra Leone shënon viktimën e parë.

204

Numri i vdekjeve nga sëmundja Covid-19 e shkaktuar nga pandemia koronavirus është rritur në 190.989 sot, pothuajse dy të tretat e të cilave janë regjistruar në Evropë që nga shpërthimi i virusit në Kinë dhjetorin e kaluar, sipas raportit të bazuar në burime zyrtare të dhëna sot nga Agjensia Franceze në orën 14:00.

Raporti u bazua në të dhënat e marra nga Agjensia Franceze nga autoritetet kombëtare të secilit vend dhe informacionet nga Organizata Botërore e Shëndetit.

Gjithsej 190.089 vdekje janë raportuar në të gjithë botën, nga të cilat 116.221 në Evropë (1.296.224 raste), kontinenti më i prekur nga pandemia.

Më shumë se 2,719,450 raste të koronavirusit janë diagnostikuar në 193 vende dhe territore që nga fillimi i epidemisë.

Shtetet e Bashkuara janë vendi me numrin më të madh të vdekjeve me 49.963, ndjekur nga Italia 25.549 të vdekur, Spanja 22.524, Franca 21.856)dhe Mbretëria e Bashkuar 18.738.

Në Kinë (duke përjashtuar territoret e Hong Kongut dhe Macau), 4,632 njerëz janë regjistruar zyrtarisht të vdekur. Sierra Leone ka njoftuar vdekjen e covidit të saj të parë në territorin e saj.