Emigracioni i paligjshem bashkon pese shtete me iniciativën e Makron

Emigracioni

Me Iniciativën Makro, një samit mbi emigrantet pritet midis Francës, Gjermanisë, Greqisë, Spanjës dhe Italisë.

Takimi i Kryetarëve të Shtetit do të mbahet në Marsejë në fillim të shtatorit.

Sot në Vjenë mbahet një takim jozyrtar i ministrave të mbrojtjes të BE-së, ku çështjet e emigranteve janë një nga çështjet e diskutuara. “I pranishëm” ishte edhe ministry I Mbrojtjes Kombetare te Greqise Z. Panos Kammenos. Iniciativa Macron ndjek synimin e Italisë për t’i propozuar këshillit jozyrtar të ministrave të mbrojtjes të Bashkimit Evropian idenë e rotacionit në portet e vendeve të ndryshme të emigrantëve të shpëtuar në Mesdhe si pjesë e misionit detar të Sofjes. Në të njëjtën kohë, Angelika Merkel ka shkuar në Afrikë. Perspektivat për forcimin e ekonomive të Senegalit, Ganës dhe Nigerisë dhe marrëdhëniet e përgjithshme bilaterale. Në thelb të udhëtimit, megjithatë, është emigracioni, duke kërkuar të frenojë rrjedhat e emigrantëve nga këto vende në Evropë.