Emigrantët në Greqi depozitojnë para në Shqipëri, blejnë edhe shtëpi në Greqi.

1348

Në vitet e krizës që ka mbërthyer Greqinë, tregu i pasurive të paluajtshme, veçanërisht në qendër të Athinës, po lëviz pak për shkak për shkak të shqiptarëve që kërkojnë të blejnë një shtëpi, duke paguar me para në dorë.

Ky është një fakt për grekët që shesin apartamente në zonat afër qendrës që faktikisht janë të lira në krahasim me zonat e tjera dhe kudo…

Një gjetje e konfirmuar nga Qendra Kërkimore Pew (Pew Research Center) pasi ka publikuar se në vitin 2015, viti në të cilin vendi po “merrte” kontrollin e kapitalit, emigrantët shqiptarë që jetonin në Greqi dërguan dërgesa prej 480 milion. $

Kjo shumë është e barabartë me 4.5% të PBB-së, ose 62% të borxhit publik të Shqipërisë. Greqia është vendi i parë që dërgon remitanca në Shqipëri, ndërsa Italia  me një diferencë prej 100 milion më pak renditet në vendin e dytë

Në vendin e tretë SHBA me 81 milionë dollarë dhe shumë më poshtë është Turqia, me vetëm 4 milionë.
Këtë e pëlqejnë %d blogues: