Erdogan u bën thirrje turqve për të kthyer depozitat e tyre në lira turke

Rajoni

lira turke-1

Ankara – Për të kthyer depozitat që janë në monedhë të huaj në lira turke, ka ftuar Rexhep Tajip Erdogan shtetasit turq

“Ata që kanë kursime në monedhë të huaj, le t’i kthejnë ato në ar apo në lira turke. Që lira turke dhe ari të fitojnë vlerë, “tha Erdogan në një fjalim në Ankara.

Deklaratat e Presidentit turk janë bërë në një kohë kur lira turke “prishet” çdo javë dhe dhe ka një ulje rekord kundrejt dollarit, për shkak të shqetësimeve politike pas grushtit të shtetit të përpjekjes së dështuar korrikun e kaluar. Në të njëjtën kohë, tregjet janë të shqetësuar në lidhje me operacionet e Rexhep Tajip Erdogan në ekonomi, dhe vazhdimisht duke i kërkuar bankës qendrore për të ulur normat e interesit pavarësisht rritjes së inflacionit.

“Nuk ka asnjë alternativë, por për të ulur normat e interesit”, përsëriti presidenti turk. “Ajo që unë them vlen për bankat publike.”

Burimi : REUTERS