Europa pritet të goditet nga një stuhi vdekjeprurëse

Bota Lajme

europa ne focus-3Sipas një studimi, Europa shumë shpejtë pritet të goditet nga një stuhi vdekjeprurëse për shkak të motit ekstrem.

Sipas një studimi të publikuar në një revistë për ndryshime klimatike, thuhet se përmbytje të mëdha do të shkaktohen në çdo kontinent deri në vitin 2050. Europa do të pësojë një rritje progresive dhe të rrezikshme të klimës, e cila do të fokusohet më së shumti në rajonet jug-perëndimore, shkruan Independent.

Studiuesit kanë theksuar se rajonet që do të goditen nga kjo katastrofë klimatike, janë vendet jugore dhe perëndimore të Europës, përkatësisht bregdetet e tyre. Giovanni Forzieri, autor kryesorë dhe shkencëtar i Institutit të Komisionit Europian ka thënë se ky studim duhet të jetë një paralajmërim për qeveritë dhe institucionet e ngarkuara me përgatitjen e zgjidhjeve dhe strategjive