Presidentja e Komisionit Evropian znj. Von der Leyen : Fredi Beleri është liruar !

Bota Video e Dites

“Delegacioni i BE-së në Shqipëri po monitoron nga afër situatën”, tha Charles Michel

Freddie Beleris mund të jetë duke festuar fitoren e tij në zgjedhjet bashkiake të Himarrës nga burgu, por Ursula Von Der Leyen, e pyetur për ngjarjen, është përgjigjur se është informuar dhe se “ai është liruar”, pavarësisht se sipas informacioneve. ai mbetet ende në burg.

Në mënyrë të veçantë, në një konferencë për shtyp të dhënë sot nga Presidenti i Këshillit Evropian, Charles Michel, dhe Presidentja e Komisionit Evropian, Ursula von der Leyen, çështja e Fredi Beleri u ngrit me pyetjen e mëposhtme: “Kishte tension në KS mes Greqisë dhe Shqipërisë, pas arrestimit të kandidatit për kryetar bashkie në qytetin e Heimarrës. E dini ngjarjen? A ju ka informuar qeveria greke? Cili është reagimi juaj? A është ky konceptim në përputhje me shtetin ligjor dhe vlerat evropiane, duke qenë se Shqipëria është një vend kandidat për anëtarësim në BE?”.
Charles Michel mori fjalën fillimisht duke thënë shumë shkurt se “kam qenë në kontakt me kryeministrin Kyriakos Mitsotakis për këtë çështje. Delegacioni i BE-së në Shqipëri po monitoron nga afër situatën dhe kam marrë informacionin se ai fitoi zgjedhjet”.
Ndërkohë, kryetari i Komisionit u përgjigj: “Po, jam informuar. Kandidati është liruar”.