Evropa : 77,555 emigrante të ardhur nga Mesdheu, 1,723 te vdekur deri me 17 shtator te 2018

Aktualitet Emigracioni

Organizata Ndërkombëtare për Migracionin publikoi shifra që tregojnë se neprmjet Mesdheut kanë arritur në Evropë deri në 2018 .

Në të njëjtën periudhë, ka pasur 1,723 emigrantë të cilët vdiqën duke u përpjekur të kalonin Mesdheun.

77,555 të ardhur nga deti në mes të 1 janarit dhe 17 shtatorit – kjo shifër është një rënie e dukshme në krahasim me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar . Në vitin 2017, në janar dhe në mes të shtatorit, kishte 131.884 të ardhur nga deti, ndërsa në vitin 2016 kishte 298.663 persona.

Vendi i mbërritjes së Spanjës, vendi kryesor i nisjes nga Libia

Spanja ka numrin më të madh të emigrantëve që arritën deri në Mesdhe deri më tani këtë vit, gjithsej 33,611 ose 43 përqind të të gjithë të ardhurve të parregullt, duke tejkaluar kështu Greqinë dhe Italinë. Në Itali, 20,777 emigrantë kanë arritur me anen e detit Medhe deri tani këtë vit, sipas IOM Itali – kjo është 79.7 për qind më pak se në të njëjtën periudhë të vitit të kaluar. Arritjet në Itali në 2018 janë më të ultat e regjistruara nga IOM që nga viti 2014. Në javën e parë të shtatorit 2018, hyrjet e parregullta të emigrantëve në Greqi tejkaluan ato në Itali, për herë të parë që nga pranvera e vitit 2016. Megjithatë, Greqia ka parë gjithashtu një numër më të vogël të ardhurish të migrantëve në vitin 2018 sesa në dy vitet e mëparshme. Gjithsej 22.153 emigrantë të parregullt kanë arritur në Greqi nga deti deri më tani këtë vit.