Federata e Shoqatave Shqiptare në Parlamentin Evropian

Emigracioni Kryesore

FOCUS NEWS / Ky konfirmim ka ardhur edhe nga vetë kreu i kësaj federatë që me cilësinë e kryetarit do të marrë pjesë në një delegacion nga Greqia, me pjesmarrës të përbërë nga personalitete, kryetarë oranizmash si dhe bashkie. Pjesmarrja në Parlamentin Evropian do të zhvillohet nga 19 – 23 Mars të 2017, duke përfshirë këtu edhe personalitet të ndryshëm të PE.Në komunikim me kreun e kësaj federatë Edmond Guri, mësohet se do të paraqitet një axhent me problemet që kanë të bëjnë me emigracionin shqiptar në Greqi, miratuar nga kryesia e Federatës.

Për nga historia është e treat here që shqiptarët nga Greqia marrin pjesë në Parlamentin Evropian, por këtë radhë ka një ndryshim se do te kenë takime të shumta me eurodeputet.