Franca: ” Nuk do të pranojmë më shumë se 30.000 refugjatë”

Rajoni

“Emigracioni duhet të kontrollohet dhe të jetë i organizuar” tha kryeministri francez Manuel Vals, duke theksuar më tej se Franca do të pranojë 30.000 refugjatë mbi dy vitet e ardhshme, por jo më shumë.

“Nuk do të jenë më shumë se 30.000,” tha Waltz duke folur në rrjetin televiziv “France 2”.  Ne nuk mund të mirëpresim në Evropë të gjithë ata që i largohen diktaturës në Siri,” tha ai.

“Emigracioni ka qenë gjithmonë një mundësi për vendin tonë. Por ajo duhet të kontrollohet, të jetë i organizuar, “tha Waltz, duke theksuar se Franca merr çdo vit 200.000 njerëz përmes bashkimit familjar, programet e studentëve dhe të emigrimit ekonomik

BE-ja planifikon të miratojë azil për 160.000 refugjatë.

Organizata për Bashkëpunim Ekonomik dhe Zhvillim (OECD) ka paralajmëruar se Evropa duhet të presin një numër rekord prej një milion kërkesave për azil të këtij viti nga Siria dhe Iraku.

Pothuajse gjysma e tyre duhet të plotësojnë kushtet, vuri në dukje OECD. Vals tha se refugjatët që nuk do të marrin azil, duhet të largohen nga Franca. “Ata që kanë bërë aplikimet për azil dhe u janë hedhur poshtë, duhet të kthehen në kufi,” vuri në dukje ai.francë 55