Çdo ditë 5.000 refugjatë futen në Greqi

Greqi

refugjat ne Greqi-2Çdo ditë, 5.000 refugjatë nga Siria dhe Iraku futen në Greqi, thekson OKB-ja. Në përgjithësi, 8.000 refugjatë mbërrijnë në Europë çdo ditë, një numër që pritet të mbetet e njëjtë, thotë Amin Awad, kreu i adresës së UNHCR-së, e cila është përgjegjëse për Lindjen e Mesme dhe Afrikën e Veriut.

“Unë nuk shoh ndonjë shënjë ndalesë, një tregues se ndoshta kjo është maja e ajsbergut “vuri në dukje Avad. OKB-ja vlerëson se rreth 10 milionë njerëz në Irak pritet të ketë nevojë për ndihmë humanitare deri në fund të vitit. Në fakt, OKB-ja thekson se pret një valë e 500,000 refugjatëve nga Mosuli, ku ushtria e Irakut u përpoq të rimarrë qytetin nga Shteti Islamik, po kaq janë futur në vendet e  BE.