UNICEF: 133,000 fëmijëve kanë kërkuar azil në BE

Emigracioni Kryesore

Thirrje nga UNICEF në mbështetje për fëmijët refugjatë, pasi 133,000 fëmijëve kanë kërkuar azil në Bashkimin Evropian midis janarit dhe korrikut 2015, një mesatare prej 19.000 fëmijëve çdo muaj, sipas të dhënave të fundit nga Eurostat. Një në katër azilkërkuesve është një fëmijë. UNICEF-i bëri thirrje për 14 milionë$ për të ndihmuar fëmijët e refugjatëve dhe emigrantëve në Evropë, pas rritjes me 80% e numrit të fëmijëve që vijnë në kontinentin europian nga konflikti në Siri, Iraku dhe Afganistani.

“Me kaq shumë fëmijë në rrugë, dhe dimrit që po afrohet në Evropë, prioriteti ynë duhet të jetë për t’u kujdesur tani për këta fëmijë,” tha Marie-Pierre Poirier, Koordinator Special i UNICEF-it për krizën e refugjatëve dhe emigrantëve në Evropë . “Duke punuar së bashku me qeveritë dhe partnerët tjerë në të gjithë Evropën, kudo që keni nevojë për mbështetjen tonë, UNICEF-i do të bëjë çdo përpjekje që fëmijët e refugjatëve dhe emigrantëve të jenë të sigurtë, të shëndetshëm dhe të respektojnë plotësisht të drejtat dhe dinjitetin atyre. “

UNICEF-i ka theksuar, se rreth 7,6 milionë fëmijëve në nevojë për ndihmë, ata mbeten pafinancuar. Nga 903 milionë$ të nevojshme për vitin 2015, vetëm rreth gjysma janë siguruar deri tani.unicef ne focus-2