Gjysma e azilkërkuesve të refuzuar në Gjermani kanë fituar në ankesë

1057

Refugjatët në Gjermani që ankohen kundër refuzimit të kërkesave të tyre për azil kanë sukses në rritje, thotë një raport. Kritikët thonë se shkalla e lartë e fitimeve i vë autoritetet gjermane të emigracionit në pozita të vështira.

Pothuajse një në dy refugjatë të cilëve u ishte dhënë refuzimi I kërkesës për azil nga autoritetet e migracionit gjermane kanë fituar para gjykatave administrative, raportoi një gazetë gjermane të hënën. Raporti nga Süddeutsche Zeitung, e cila cituar përgjigjen e qeverisë ndaj një pyetje parlamentare vënë nga Left Partia e opozitës, tha se disa 44 për qind të rasteve në nëntë muajt e parë të vitit të kaluar janë vendosur në favor të refugjatëve. Kjo krahasohet me vetëm 29 për qind në të njëjtën periudhë të vitit 2016. Refugjatët sirianë, të cilët fituan në 69 për qind të rasteve dhe afganët, morën 61 ankesa të tyre. Ata nga Maroku dhe Algjeria ishin dukshëm më pak të suksesshëm, duke fituar respektivisht vetëm 12 dhe 10 për qind të rasteve.

Dy vendet e fundit duhet të shpallet “vende të sigurta të origjinës” nga Gjermania, kur më pak se 5 për qind e kërkesave për azil janë dhënë nga Zyra Federale për Migracion (BAMF), do të thotë se azilkërkuesit mund të kthehen atje sipas ligjit gjerman./infomigrants.net/
Këtë e pëlqejnë %d blogues: