Greqi : 108 vdekje, 522 të intubuar dhe 2.311 raste të reja.

194

E rëndë sot për Greqinë. Një rekord “i zi” me 108 vdekje nga koronavirus u vendos sot më 21 nëntor.

Organizata Kombëtare e Shëndetit Publik njoftoi gjithashtu edhe për 2.311 raste të reja të Covid-19 në Greqi, një numër më pak se 2,581 i regjistruar një ditë më parë.

Sot  pati 2311 raste të reja të virusit të ri, nga të cilat 18 u zbuluan pas kontrolleve në hyrjet e vendit. Numri i përgjithshëm i rasteve është 90121, nga të cilat 53.4% ​​janë burra.

522 pacientë po trajtohen me intubim. Mosha e tyre mesatare është 65 vjeç. 149 (28.5%) janë gra dhe pjesa tjetër janë burra. 82.4% e pacientëve të intubuar kanë një sëmundje themelore ose janë 70 vjeç ose më të vjetër. 460 pacientë janë shëruar.

Theksohet se sot pati 108 vdekje duke e çuar në total në 1527 vdekje gjithsej në vend. 608 (39.8%) gra dhe burrat e tjerë. Mosha mesatare që vdiqën ishte 80 vjeç dhe 97.1% kishin disa sëmundje themelore dhe / ose moshën 70 vjeç e lart “.