Greqi: 2.135 raste – 101 vdekje dhe 562 të intubuar në 24 orë

99

Jemi në orët më të vështira që po kalon vendi jemi në vijën e kuqe tha sot kryeministri grek, ndërsa ministri i Mbrojtjes se Qytetarve tha se duhet akoma pak durim që të përballojmë me sukses.

Sipas informacionit nga Ministria e Shëndetësisë, 565 pacientë po marrin mjekime në spitalet e vendit. Sa i përket rasteve, këto në 24 orët e fundit janë 2.135 ndërsa vdekjet arritën në 101

Numri i përgjithshëm i rasteve është 95.137, nga të cilat 53.3% janë burra. 4.840 (5.1%) konsiderohet se kanë të bëjnë me udhëtime nga jashtë.

562 bashkëqytetarë tanë po trajtohen me intubim. Mosha e tyre mesatare është 65 vjeç. 161 (28.6%) janë gra dhe pjesa tjetër janë burra. 82.0% e pacientëve të intubuar kanë një sëmundje themelore ose janë 70 vjeç ose më të vjetër. 490 pacientë janë liruar nga ICU.

Sot janë regjistruar 101 vdekje duke çuar në 1.815 vdekje gjithsej në vend. 721 (39.7%) gra dhe burrat e tjerë. Mosha mesatare e bashkëqytetarëve tanë që vdesin ishte 80 vjeç dhe 97.1% kishin disa sëmundje themelore dhe / ose moshën 70 vjeç e lart “.