Greqi / 3,164 raste të reja, 43 vdekje dhe 347 të intubuar

70

Rastet e reja të konfirmuara nga laboratori i sëmundjes të regjistruara në 24 orët e fundit janë 3,164, nga të cilat 15 u identifikuan pas kontrolleve në portat e vendit. Numri i përgjithshëm i rasteve arrin në 697,033 (ndryshim ditor + 0.5%), nga të cilët 50.8% janë meshkuj.

Vdekjet e reja të pacientëve me COVID-19 janë 43, ndërsa që nga fillimi i epidemisë janë regjistruar gjithsej 15,418 vdekje. 95.3% kishin sëmundje themelore dhe / ose moshën 70 vjeç e lart.

Numri i pacientëve të trajtuar me intubim është 347 (64.0% meshkuj). Mosha mesatare e tyre është 66 vjet. 81.6% kanë sëmundje themelore dhe / ose moshën 70 vjeç e lart. Në mesin e pacientëve të intubuar, 307 (88.47%) janë të pavaksinuar ose pjesërisht të vaksinuar dhe 40 (11.53%) janë plotësisht të vaksinuar. Që nga fillimi i pandemisë, 3,249 pacientë janë larguar te sheruar nga spitalet

Mosha mesatare e rasteve është 39 vjeç ( 0.2 deri në 106 vjeç), ndërsa mosha mesatare e vdekjes është 78 vjeç (varg 0.2 deri në 106 vjeç).
Këtë e pëlqejnë %d blogues: