Greqi / Aeroplani kalon disa metra mbi kokat e turistëve

337

Skiathos / Ulje e një aeroplani në aeroportin Skiathos është bërë viral pasi avioni duket se fluturon shumë të ulët, vetëm pak metra nga rruga që ndan pistën nga plazhi.

Avioni i British Airways ka ulur rrotat e tij, duke kaluar mbi kokat e kalimtarëve, të cilët, duke pritur uljen, kanë nxjerrë celularët e tyre.  Aeroporti Skiathos konsiderohet si “St Maarten Europian” dhe ulje shumë e ulët është një fenomen i shpeshtë, duke bërë që turistët dhe “gjuetarët” e këtyre planeve të vizitojnë pikërisht për këtë vend.

Në të kaluarën kanë ndodhur aksidente serioze apo edhe aksidente: në vitin 2018, një student britanik u trondit nga trazirat, ndërsa në vitin 2017 një turist u vra kur turbullira nga motorët e tronditi atë me forcë në shkëmbinj, në Maarten. Pika të ngjashme me pasime të avionit të ulëta ekzistojnë në Qipro dhe Tajlandë.