Greqi / Burgim te perjeshem dy shqiptarve per grabitje dhe tentativ vrasje

Greqi

Gjykata e Apelit ne qytetin Hanian ne ishullin e Kretes ka  dhene vendimin me burgim të përjetshëm për dy shqiptarë, të moshës 32 dhe 36 vjeç, të cilët u gjetën fajtorë për grabitje.

Të dy shqiptaet u arrestuan pas plaçkitjeve që kishin bërë më 16 janar 2017 në kurriz të një çifti të moshuar 88 dhe 81 vjeç në Fournes ne  Xanion. Duke u larguar nga shtëpia, autoret e krimit kishin hapur gazin per shperthim për vdekjen e dy të moshuarve. Duhet të theksohet, megjithatë, se të moshuarit dinin se si të përdorin teknologjinë moderne dhe, përmes një tabletë që ishte në tryezë, kontaktuan të afërmit jashtë vendit, të cilët e informuan policinë