GREQI : Dëmshpërblim 600 euro për dëmtimet e pajisjeve për shkak të ndërprerjeve të energjisë elektrike – Si të aplikoni në HEDNO

Greqi

Plagët e tyre janë ende duke u matur nga banorët e zonave që prej ditësh po përballen me probleme të rënda në furnizimin me energji elektrike, për shkak të motit të keq.

Shumica e problemeve, sipas HEDNO-së, tashmë janë trajtuar, por ka ende raste të banesave që janë në errësirë ​​dhe për këtë ekipet e organizatës qëndrojnë në gatishmëri.

Vihet re se qytetarët që janë përballur me ndërprerje të energjisë elektrike dhe kanë pësuar dëmtime në aparatet e tyre elektrike mund të kërkojnë dëmshpërblim. Procedura bëhet përmes faqes së HEDNJ-së dhe shuma e dëmshpërblimit mund të arrijë në 600 euro.

Kompensimi për dëmtimin e pajisjeve elektrike: Hapat për aplikim
Kërkesat për dëmshpërblimin e dëmeve të elektro-pajisjeve dorëzohen nëpërmjet një aplikacioni të posaçëm të HEDNJ. Një përfaqësues i HEDNJ-së sqaroi për iefimerida.gr se qytetarët që janë të interesuar të aplikojnë për dëmshpërblim mund ta bëjnë këtë përmes adresës:

https://apps.deddie.gr/ccrWebapp/newccticket.html

Në kategorinë e kërkesës zgjedhin “kërkesë kontakti” dhe në nënkategorinë e kërkesës zgjedhin “kompensimet”.

Sipas rregullores së HEDNJ-së, aplikimi duhet të dorëzohet brenda 10 ditëve pune nga ngjarja.