ish-ministri i Jashtëm grek Pangalos: Souliotët ishin shqiptarë

1654

Kështu ka shkruajtur ne twiter ish ministri i jashtëm Theodore Pangalos i referohet aktit heroik që Souliotët kanë bërë si sot e 215 më parë duke theksuar:

“Nuk ka grek për të kuptuar fjalën lule. Ajo ka zëvendësuar plotësisht fjalën e luleve më të vjetra greke të fjalës. Por sa e dinë që fjala lule vjen nga dafina shqiptare? Si sot, 215 vjet më parë, në malet në veri të Prevezës, Souliotisët hodhën foshnjat e tyre në shkëmb dhe pastaj u hodhën vete në humnerë. Vdekja ishte e preferueshme se sa për poshtërimin. Por si e thanë Souliotët lule në rërë, ndërsa ishin tërësisht shqiptarë? “

Pangalos shton: «Le të kuptojmë më në fund bletët gri dhe rozë që grekët ndjejnë se kush janë dhe jo kush ka lindur në atë vend».

 
Këtë e pëlqejnë %d blogues: