Greqi : Helikopteri i NATO-s rrëzohet në Kefalonia – 6 pasagjerë të zhdukur

210

Rreth orës 9 të mbrëmjes mediat greke raportonin për një helikopter të NATO-s ishte zhdukur në zonën Kefalonias nga radari rreth 85 km larg dhe në zonën FIR të Romës.

Helikopteri i përket forcës së fregatës kanadeze Fredericton nga e cila ishte ngritur dhe po patrullonte dhe i përket forcës detare të përhershme të SNMG2 të NATO-s. Sipas raportit, gjashtë persona ishin të humbur në helikopter. Janë gjetur edhe mbeturinat e helikopterit nga anijet italiane dhe ato të NATO-s që po kërkojnë vendin. Siç është raportuar, nuk është kërkuar ndihmë nga autoritetet greke, të cilët, megjithatë, janë në gatishmëri të ofrojnë të gjithë ndihmën e mundshme sa herë që kërkohet.