Greqi / Ish-ministri Filis: Perspektiva e “Shqipërisë së Madhe” është një element negativ për Greqinë

779

Keshtu ka deklaruar sot , ish-ministri i Arsimit  Nikos Filis ne radio Thema 104.6, lidhur me ndryshimin e kufijve,  duke theksuar midis të tjerave se:  “Vetëm për të pasur perspektivën e Shqipërisë së Madhe mbi kufijtë tanë është një element negativ. Nuk rrezikojnë vetëm kufijtë e Greqisë, por rrezikohet stabiliteti në rajon si dhe riformimi i shteteve të të tjerëve që janë shumë të rrezikshme. Kërcënon një shtet të vogël për t’u bërë një lodër në duart e fqinjëve që nuk duan stabilitet. Çdo pezullim gjithnjë është më keq kur nuk zgjidhet “.
Këtë e pëlqejnë %d blogues: