Greqi/ Njëmbëdhjetë vdekje nga virusi i Nilit Perëndimor

772

Pritet që rastet e mëtejshme të diagnostikohen në periudhën e ardhshme qe sa vjen dhe po behet me shqetesuese per vendin. Kete jave Greqia ka filluar disefektimin nga ajri ndaj mushkonjave…

Sipas HCDCP, pasdite e së mërkurës me 22 gusht, janë diagnostikuar 107 raste të infektimit të virusit të Nilit Perëndimor, prej të cilave 88 kanë shfaqur CNS, encefalit dhe / ose meningjit dhe / ose paralizë akute të relaksuar ) dhe 19 kishin manifestime të lehta (sëmundje febrile). Kete vit deri me tani pasur 11 vdekje të pacientëve të infektuar me virusin mbi moshen 70 vjeç.

Përveç 11 pacientëve të vdekur, 6 të tjerë po mjekohen në një njësi të kujdesit intensiv, 13 në klinika jo intensive, 73 kane dale  nga spitali, ndersa 4 nuk u shtruan në spital

Shumica e rasteve janë raportuar në Megara (12), Elefsina (8), Aleksandria Imathia (6), Kordelio-Evosmos Selanik (5) dhe Salamina (5).

 
Këtë e pëlqejnë %d blogues: