Greqi : Për vjedhje … 18 vjet më parë do gjykohet një shqiptar 40-vjeçar

344

I akuzuar vjedhje se ka kryer 18 vjet më parë në zonën e Falirakiou në ishullin Rodos, së bashku me një bashkatdhetar, 40-vjeçari shqiptar do të gjykohet në fillim të dhjetorit nga Gjykata e Apelit në Dhodhekanisiu, pasi ishte denuar në mungesë me 6 vite burg.

Sipas aktakuzës, bashkatdhetari i tij më 22 qershor 2001 hoqi nga një dhomë studio në Faliraki një telefon celular dhe një numër të vogël stoli në pronësi të një turisti britanik, por edhe nga një dhomë tjetër mori me qira një sasi argjendari ari dhe argjendi, si dhe 200 lira dhe dy telefona celularë si dhe bizhuteri ari dhe argjendi nga një dhomë e tretë turistike.

Sipas mediave lokale, të dy autorët e krimit u përpoqën së bashku për të hyrë në një hotel në zonë, por nuk arritën ta bëjnë këtë, ndërsa bënë vjedhje të tjera po në zonën Faliraki, ku ata hoqën ar, para, orë, kamera etj.

Të dy shqiptarët ishin të arratisur, por çështja e tyre u gjykua  12 vite më pas, në fillim të vitit 2013 nga Gjykata e Apelit të Dhodhekanisiou, i cili i gjeti të dy shqiptarët fajtorë dhe vendosi dënim me gjashtë vjet burg për secilin.

40-vjeçari shqiptar ka apeluar kundër vendimit dhe do të gjykohet nga Gjykata e Apelit të Dhodhekanisou në 4 dhjetor 2019.