Masimo D’Alema: “Tsipras është një njeri i zgjuar, SYRIZA partia më e fuqishme e së majtës në Evropë”

582

Një përshëndetje për Alexis Tsipras nga ish-kryeministri italian, Massimo d’Alema, i cili ishte kohët e fundit në Athinë, ku mori pjesë në Forumin Euro-Arab. “Tsipras është një njeri i zgjuar dhe në ADN-në Syriza ka gjithmonë marrëdhënie me Partinë Komuniste Italiane. Kjo është arsyeja pse ne kemi një marrëdhënie të mirë me ta “.

D’Alema komentoi gjithashtu rezultatin e zgjedhjeve të korrikut: “Ata humbën zgjedhjet, por është partia më e fortë e krahut të majtë në Evropë. Tsipras duhej të përballej me një situatë shumë të vështirë, unë e kuptoj këtë ”! Lidhur me integrimin e Shqipërisë në BE, ish-kryeministri italian është në favor të pranimit të Maqedonisë veriore dhe Shqipërisë në Bashkimin Evropian, ku u vu veto nga Franca dhe Hollanda. Për këtë Massimo d’Alema deklaroi me ngulm: “Evropa nuk ka qenë në gjendje të menaxhojë globalizimin. Evropa është shumë e dobët “/Periodista.gr/