Greqi / Skandamis, ish-Sekretari i Përgjithshëm i Ministrisë së Drejtësisë: Të mbyllet burgu Koridallos

427

Ish-Sekretari i Përgjithshëm i Politikës Penale të Ministrisë së Drejtësisë dhe avokati Marinos Skandamis tha në radion Thema 104.6 FM , Mbyllja e plotë e burgut Koridallë për një kohë dhe rikthimit të kontrollit shtetëror të burgut.

Në të njëjtën kohë, z. Skandamis theksoi se “Burgu i Korydallosit është një vullkan i dhunës që prodhon dhunë brenda dhe jashtë burgut”, ndërsa “grupet etnike të të burgosurve ushtrojnë dominimin e tyre brenda burgut. Ministria e Drejtësisë në vend që të marrë masat e nevojshme, përpiqet ta fshehë problemin nën qilim” dhe në të njëjtën kohë “akuzon sindikalistët për ekzagjerim ose mashtrim”.

Z. Skandamis paralajmëron se gjendja eshte alarmuese  “në të kuqe “në burgun më të madh  në vend.

Si një zgjidhje e drejtpërdrejtë, z. Skandamis propozon zbatimin e mbylljes, përkatësisht mbylljen totale të burgut për një periudhë kohore, me kontrolle të njëkohshme në qelitë, lëvizjet e të burgosurve,me qëllim “marrjen e rikuperimit të kontrollit të burgjeve dhe rivendosja e rregullsisë “.

“Burgjet e Korydallos kanë qenë në një gjendje humbjeje kontrolli për një kohë të gjatë. Grupet etnike të të burgosurve ushtrojnë dominimin e tyre brenda burgut. Episodet në Korydallos dhe vdekjet dhe plagët e njëpasnjëshme kanë sjellë situatën në burgun më të madh në vend. Jetët e të burgosurve dhe të burgosurve janë nën kërcënim të vazhdueshëm. Stafi nuk mund të punojë dhe të ndjehet i pafuqishëm, ndërsa Departamenti i Drejtësisë po përpiqet ta fshehë problemin nën qilim. nganjëherë duke akuzuar sindikalistët e ekzagjeruar apo të gënjyer. Megjithatë, menaxhimi i krizave të komunikimit gjithashtu ka kufijtë e vet. Dhe nuk bind më askënd, shteti duhet të ndërhyjë pozitivisht për të siguruar të drejtat themelore të personelit dhe të të burgosurve. Dhe për fat të keq kjo nuk është bërë siç duhet. Nuk do të ketë zgjidhje nëse nuk e njohim Korydallosin si një vullkan të dhunës që prodhon dhunë brenda dhe jashtë burgut. Nevojitet më shumë veprim. Kodi Korrektues lejon masat e sigurisë të cilat janë të specializuara nga prokurorët e duhur në bashkëpunim me Ministrinë e Drejtësisë. Çështja është të mbulojë kontrollin shtetëror të burgut të Korydallos.”

“To lock down” mbyllja totale nga organet e duhura, është e nevojshme, në të njëjtën kohë  kontrolle në qelitë në të gjithë burgun, kontrolle disiplinore, e episodeve dhe transferimi i të burgosurve në reparte të tjera

Vetëm në këtë mënyrë mund të arrihet rikthimi i kontrollit të burgut dhe rivendosja e rregullsisë. Një burg që vret është i rrezikshëm për të gjithë. Dhe dështon në skajet e saj. ” tha për radion Thema 104.6 FM , ish Sekretari i Përgjithshëm i Politikës Penale të Ministrisë së Drejtësisë Marinos Skandamis
Këtë e pëlqejnë %d blogues: