Greqi : Tërmet 5.2 Rihter

238

Një tërmet me madhësi 5.2 të shkallës Rihter tronditi Kretën, ky ishull ka qenë në ritmin e Rihter që nga orët e para të së hënës.

Më konkretisht, tre lëkundje sizmike, e para prej të cilave karakterizohet si “e fortë”, ndodhën brenda rreth dyzet minutash në orët e para të së Dielës deri të Hënën në det rreth pesëdhjetë kilometra në veri të Sitia në Kretë, sipas Institutit Gjeodinamik të Observatorit Kombëtar të Athinës.

Konkretisht, dridhja e parë – “e fortë”, me përmasa 5.1 të shkallës Rihter, ndodhi në 03:30 dhe epiqendra e saj ndodhej 49 km në veri-lindje të Sitia, e dyta, me përmasa 4.4 të shkallës Rihter, ndodhi në 03:44 dhe epiqendra e tij ndodhej 47 km në verilindje të Sitia dhe i treti, me përmasa 4.1 të shkallës Rihter, ndodhi në 04:11 dhe epiqendra e tij ndodhej 50 km në verilindje të Sitia, Institutit Gjeodinamik të Observatorit Kombëtar të Athinës.