Greqi: U zbulua grerëza gjigante, insekti më i madh ujor në Evropë

Kuriozitete

Në Agrinio u shfaq grerëza gjigante e gurit, insekti ujor më i madh në Evropë, që të mahnit me përmasat e tij dhe ka një thumb të dhimbshëm dhe helmues.

Insekti gjigant mishngrënës dhe helmues me brirë guri u pa në Kalyvia Agriniou, siç raportohet nga mediat lokale (fotot nga Apostolis Diotis facebook).

Duket si një kacabu i madh
Lithocerus ose Lethocerus Patruelis-Belostomatidae, siç është emri i tij shkencor, duket si një kacabu i madh që noton dhe fluturon dhe mund të arrijë një madhësi deri në 12 centimetra.

Thithja e tij është e dhimbshme dhe helmuese, por jo fatale për njerëzit. Ushqehet me krustace të vegjël, peshq të vegjël dhe amfibë.