Bullgari, zbulojnë skeletin gjigand

Kuriozitete

Një grup arkeologësh në qytetin Varna në Bullgari zbuluan para disa ditësh një skelet gjigand. Qyteti Varna ku u zbulua skeleti gjendet në Lindje të brigjeve të Detit të Zi, që përbën një vend të rëndësishëm turistik. Ky vend është i pasur me culture dhe me një histori prej 5 mijë vitesh para herës sonë. Vite më parë u gjenden thesar ari gjatë gëmimeve në qytetin e të vdekurve në Varna, ku llogaritet se i përket 6500 viteve më parë