Në pranga një 49-vjeçare me qindra pasaporta dhe letërnjoftime të vjedhura

292

Greqi / Një 49-vjeçare me shtetesi rumune u arrestua sot në Aeroportin Ndërkombëtar të Athinës “El.Venizelos” pas një kontrolli policor, me akuzën për posedim të paligjshëm të dokumenteve të udhëtimit të palëve të treta dhe pranimin e produkteve të krimit. Në veçanti, e arrestuara mbante 401 dokumente udhëtimi (pasaporta, letërnjoftime) nga vende të ndryshme, të cilat u sekuestruan.

Një hetim nga Njësia e Krimit të Organizuar dhe Trafikimi i Njerëzve zbuloi se shumica e këtyre dokumenteve ishin të listuara si “të vjedhura e te humbura”.

Hetimi policor po vazhdon të përcaktojë masën e veprimtarisë së saj të paligjshme, si dhe cilindo nga bashkëpunëtorët e saj, në bashkëpunim me shërbimet e homologëve të huaj. 49-vjeçarja, me dosjen e çështjes të formuar kundër saj, u dërgua në Prokurorin e Përgjithshëm të Athinës.